andreanord

TÃ…GLUFF: DESTINATION AMSTERDAM 26 juni

Imorse var alarmet satt på 05.00. Vi gjorde oss i ordning lite snabbt, checkade ut och gick sen till centralstationen och satte oss på tåget mot Duisburg, det tog ca 2 timmar och vi sov mestadels av tiden. Nu har vi precis gått på det tåget som kommer ta oss från Duisburg till Amsterdam! Det är beräknat att ta 3 timmar. Men på det här tåget sitter vi i egen kabin med fyra säten och ett stort bord + att det finns wifi = mycket nöjda. I Amsterdam möter vi upp Oscar och Sofia som flyger dit idag, är med de i fyra dagar och sedan reser vi vidare till Belgien där vi kommer sammansluta med Linnea!

UPDATE!! Vi fick precis reda på att tåget har fått signalfel så vi ska snart gå av för att byta tåg, åka några stationer och sen byta tåg igen. Men det sistnämda tåget ska iallafall direkt till Amsterdam. Vi lär bli ca 1 timme sena, men humöret är på topp och det är alltid roligt med lite äventyr!

Tillbaka till Hamburg!

Vi anlände i Hamburg kl 14 och gick direkt till hostelet som låg precis bredvid stationen, mycket skönt när man bär runt på en tung väska. Hostelet vi bodde på heter Generator och är en stor kedja som är utbredd i många länder. Denna gång valde vi ett rum för 8 då det var billigare, samt bara en natt. Men det funkade jättebra! Skillnaden från förra hostelet var att vi hade dusch och toalett i rummet, samt utanför i korridorerna också. 

Vi blev förvånade över skillnaden mellan Köpenhamn och Hamburg, det var betydligt mer nedskräpat, otrevliga lukter som kom då och då. Iallafall, efter att vi packat in våra saker på vårat rum gick vi ut för att ta vara på de relativt få timmarna som vi hade på oss att utforska staden. Vi valde att börja med att gå till ett område som låg lite utanför stadskärnan (ca 5km) som vi hade läst om skulle vara väldigt "karismatiskt och hipp". Området hette Schanzenviertel och var föga imponerande. Det kändes väldigt oorganiserat, med bilar parkerade över allt på, klotter på alla väggar, klisterlappar på alla stolpar osv. MEN det var helt klart värt den tunga (35 grader i skuggan) promenaden dit för påvägen låg parken Wallgraben.

Det går inte att förklara med ord hur vackert det var! Gigantiska träd överallt, ett litet mysigt vattenfall, stora gräsmattor där folk solade, hade picknick, spelade fotboll och bara hade det gött . Något som var extra häftigt med parken var att man kunde se två ingångar som ledde till en bunker som man byggde under andra världskriget. 

Tillslut var det äntligen dags för middag! Efter lite luskande på nätet hade vi hittat en liten Venezuelisk restaurang som hade imponerande recensioner. Restaurangen låg dessutom ca 1 km från Schanzenviertel, så det passade bra. Det var rätt billigt men bäst av allt, helt glutenfritt! Deras utbud bestod endast av Arepas, som är en populär "street food" i Venezuela. Arepas består av bröd (gjort på majsmjöl) som man sen fyller med massa mumsigheter. Vi valde bland annat, kyckling, tomat, avokado och ost! Underbart gott!

Mätta och mycket belåtna begav vi oss tillbaka till hostelet. Påvägen stannade vi och köpte lite frukost till tågresan. Det fanns färskt glutenfritt bröd som var mycket gott! Kostade ca 20 kronor :O

Vi märkte rätt snabbt att vi varken hade lust eller ork för att ta den långa promenaden hem. Så med hjälp av några lokalbor lyckades vi hitta en buss som tog oss direkt till hostelet. Tydligen är biljetter och sådant inte speciellt viktigt i Hamburg då deras kommentar var "This is Hamburg, you don't need a ticket, nobody cares". 

Väl hemma var klockan ca 21.30, vi var helt slut och bestämdes oss för att titta på serier och sen gå och lägga oss, stadskärnan får vi utforska en annan gång. Men det var ändå ett mycket bra avslut på en mycket bra dag!

Går inte att lägga upp bilder just nu så får försöka senare!

Liten sneakpeak på hur rummet såg ut.                            Det fanns ett växthus i parken med gratis entrée, tyvärr 

                                                                                      missade vi med 15 min så vi fick kika lite genom fönstrena istället.

Gigantiska rabarber!

Viktigt med bloggandet!

 

 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas